Search
  • Writer's pictureibkfinn

Vinst i hemmapremiären

Så var hemma premiären avklarad. Vi tog emot Tygelsjö, som fick en tung start på serien, då man åkte på en storförlust mot IBK Lund i första omgången.

Vi börjar tveksamt, och det dröjer inte länge innan Tygelsjö tar ledningen. Det märktes att de var taggade att göra en bättre match än förra gången. Men halvvägs in i perioden så börjar vi komma igång lite bättre, och vi lyckas kvittera på en snygg styrning.

Tygelsjö är kanske lite väl taggade, och drar på sig utvisningar vid två tillfällen i slutet av perioden. Vi utnyttjar detta på bästa sätt, och gör mål i båda dessa powerplay.

Efter en 3-1 ledning efter första perioden, blir andra perioden dessvärre mållös. Båda lagen drar på sig utvisningar, men dessa blir resultatlösa. Tygelsjö är närmst med en ribbträff.

När tredje perioden börjar, gör vi ganska omgående två snabba mål, och blir nog sedan lite bekväma. Tygelsjö reducerar, och får ny energi. De kryper närmre genom 3-5, med gott om tid kvar. Nästa mål blir dock vårt, och på nytt en tremålsledning. Den varar dock inte så länge, då Tygelsjö verkligen inte tappat tro eller energi. Slutresultatet 6-4 spikas med cirka halva tredje perioden kvar. Vi går ner på två femmor, och lyckas freda vår zon bättre. I slutet blir Tygelsjö lite väl desperata, och straffas med utvisningar, vilket gör att vi får spela både 5 mot 4, och 5 mot 3 under de sista minuterna. Det blir dock inga fler mål.