• Writer's pictureibkfinn

Träningsmatch 2

Malmhaug H4 - Finn (4-4)

Säsongens andra träningsmatch spelades i Gottorpshallen mot Malmhaugs H4 lag.

Vi inleder positivt och skapar flera farliga lägen, samtidigt som Malmhaug har svårt att få till sitt anfallsspel. Öis gör första målet, och hinner med ytterligare ett innan perioden är över. Matte trycker dessutom också in ett skott ifrån backposition, vilket ger oss en 3-0 ledning efter period ett.

I andra blir vårt spel mer låst. Ett par utvisningar ger båda lagen chans till att testa sina respektive box- och powerplay. Malmhaug utnyttjar detta bäst, och får till en reducering. Dessutom så bjuds de på en 3 mot 1 situation, som inte slarvas bort. 0-2 i andra akten gör att det är spänning inför sista.

Tredje perioden är ganska lik den andra ur vår synvinkel, det vill sig inte riktigt framåt. Malmhaug vänder på steken, genom mål bland annat i powerplay igen. Matchen ser ut att rinna oss ur händerna, men när matchuret precis passerat 18 minuter i sista, så får vi powerplay och chans att kvittera. Bra rull men inget mål, men då får vi ytterligare hjälp på traven då Malmhaug drar på sig ytterligare en tvåa. Och till slut i spel 5 mot 3, så trycker Matte in sitt andra mål för dagen och det är kvitterat. Vi har dock fortsatt PP, men med 5 sekunder kvar, så missar vi helt öppet mål.

Vi får väl ändå vara nöjda med en pinne, sett över hela matchen. Malmhaugs H4 lag ser rätt vassa ut, och lär vara ett topplag i H4 kommande säsong.

På måndag tar vi oss an nästa division 4 lag, då vi gästas av Burlöv.