top of page
Search
  • Writer's pictureibkfinn

”Ni var ändå mina idoler i två perioder”-Sanna "Vätten" Vettebring

Det vankades hett derby i division 3 södra på onsdagkvällen i Lund. IBK Lund kom till jättarnas hemvist med 4 raka segrar i bagaget, inte en enda tappad pinne. Finn har också startat säsongen bra och är likaså obesegrade efter 4 matcher, men med ett oavgjort resultat mot Lomma på samvetet så behöver jättarna vinna för att gå upp i serieledning.

Matchen startar i ett högt tempo som främst drivs upp av ungdomarna i Lund som kommer till spel med en snittålder på 20,3 år. Finn visar dock upp all den rutin man han i en mer välbalanserad trupp som snittar in på en ålder strax under 30. Jättarna har nämligen varit med när det stormar förr, de är gamla nog att minnas när Titanic kammar hem en storslam på Oscarsgalan, vi minns hur jobbigt det är att bo i fucking jävla kuk-Åmål, hur den riktiga Ronaldo kollapsade efter att ha spelat tv-spel hela natten inför VM-finalen i fotboll som Frankrike lekte hem hemma i Frankrike med 3-0.

Jättarna lutar sig avslappnat mot sin större rutin och trots högt tempo och press från IBK Lund så leker Finn in både 1-0 och 2-0 i första perioden. Kanske hade också junisarna i IBK Lund suttit uppe och spelat dataspel hela natten inför match?

Framförallt det första målet är riktigt snyggt när Dragan, sin vana trogen, får en billig assist poäng genom en kort pass in till Pingis i slottet. Pingis tvekar inte en sekund, utan han vänder om och nyper till direkt och drämmer till bollen som en Vladimir Samsonov i högform och smashar upp bollen otagbart i höger kryss.

I slutet av perioden är det dags för ny pingis-show, man hör skornas gnissel mot golvet just likt i en pingishall, och då, då vet man att det är något på gång. Mycket riktigt visar Pingis att han är minst lika allround i sitt spel som Samsonov och lägger in en balja till med minuten kvar på klockan, alla mål är inte snygga, men de räknas ändå. Precis som en klassisk nätrullare eller kantträff, man tar poängen hur man än får dem.

2a perioden fortsätter i samma stil som första högt tempo och ett par utvisningar på IBK Lund spelare. Det är lätt att säga att orutinen lyser igenom hos junisarna här, så jag säger det. I jättarnas andra powerplay för perioden, och fjärde i matchen så smäller Broffan in 3-0. Credit till Coach Alex som gått in och ändrat i powerplay i periodpausen, det är Ulf ”Tickan” Carlsson nivå på den coachningen.

I den 2a periodpausen så händer dock det som inte får hända, när vi listar vad vi har gjort bra hittills i matchen, så kommer dödsdomen. ”Det är bra att vi håller nollan”. Ridå.

Tredje perioden börjar klyschan till trots rätt bra och Jacob som gör debut för dagen kommer loss på högerkanten i sitt första byte, bryter in mot målvakten och får på ett bra avslut, inget mål dock. Men bara 30 sekunder senare i samma byte kommer Jacob loss på högerkanten igen och det är uppenbart att det här är en jätte man inte ska ge för många chanser för han stänker distinkt dit 4-0. Men IBK Lund börjar efter detta pressa än mer desperat och tillslut så BANG-BAM-POW! Batman måste ta till otillåtna metoder för att freda sig i försvarszon och åker ut 2 minuter för obstruktion.

IBK Lund straffar oss omgående i powerplay och petar in en snabb kasse till efter det, 4-2 efter 8.44. IBK Lund fortsätter ligga på och får in 4-3 efter 11.25. De tar över mer och mer av spelet, men jättarna kämpar på bra och står emot och skapar en hel del egna farligheter på kontring och vi kunde mycket väl stängt godisbutiken här.

Men så blir det tyvärr inte, efter ett onödigt bolltapp i IBK Lunds zon med tre jättar bakom förlängd mållinje så kommer IBK Lund i en 2-1 kontring och trots att Baloo räddar första skottet så visar Lenny tyvärr att gammal är äldst på alldeles fel sätt och är inte snabb nog för att rensa undan returen som istället sopas in i mål med dryga minuten kvar att spela, 4-4. Och det blir slutresultatet i den här tillställningen.

Matchens bästa lirare: Laget över jaget, en riktig kämpa-insats från alla gubbarna som är kul att se. Hedersomnämnande till Pingis som var lika het som Vladimir Samsonov under sent 90-tal idag.

Målen: Pingis 2, Broffan 1, Jacob 1