Search
  • Writer's pictureibkfinn

Match mot Munka

Fredagkväll och vi beger oss av till Munka Ljungby för seriens andra match. Ännu en gång ställs vi mot en nykomling, fast denna gången kommer laget ifrån serien över, då de spelade i 2:an förra säsongen.

Munka är välspelande, och ser ut att ha en spelidé man är trygg med. Det blir en match med många utvisningar. Vi får första läget att spela powerplay, men lyckas inte omsätta det till en ledning. Men Munka bjuder lite senare in oss, genom att drabbas av två utvisningar på kort tid. Och i 5 mot 3 så trycker Matte in ledningsmålet. Men efterföljande 5 mot 4 lyckas Munka freda sig mot ytterligare baklängesmål.

Istället blir det kvitterat när vi drar på oss vår första utvisning. Andra halvan av första perioden spelas utan ytterligare utvisningar, och efter att Munka tagit ledningen, så fastställer vi periodresultatet till 3-2 ledning i vår favör, efter två snabba mål.

Andra perioden bjuder på 3 utvisningar, och samtliga resulterar i mål för laget med övertag av spelare. Eftersom det är vi som står för två av dessa utvisningar, så är det mindre bra för oss. Andra perioden ser ut att sluta med en 5-4 ledning för Munka, men i slutsekunderna så skickar vi upp en långboll, som spelas tillbaka till Ström, som kan kvittera till 5-5.

Samme Ström drar sedan på sig en utvisning tidigt i tredje, och såklart så blir det mål igen. Nästan identiskt som förra powerplay-målet. Vi går i fällan, trots att vi pratat om det i periodpausen. Nåja, Öis kvitterar och strax därefter så drabbas Munka av utvisning. Och då blir det såklart mål igen. Båda lagen behöver nog träna på spel i boxplay. Boris ger oss i alla fall ledningen igen.

7-7 blir dock ett faktum efter cirka halva tredje perioden. Ett resultat som vi känner igen sedan förra säsongen. Munka har dock inte för avsikt att låta detta resultat stå sig, Utan sätter både 8-7 och 9-7. Vi tar timeout, och plockar ut Info för att försöka få till något. Men Munka erövrar bollen och rullar in 10-7 i öppet mål. Efter lite utvisningskaos i slutet, kan ändå Traktor sätta dagens andra mål, och fastsälla slutresultatet till 10-8, i matchens absolut sista sekund.

Fredagsmatcher visar sig återigen, att inte passa oss. Men det var ändå spelmässigt ett fall framåt för våran del. Anmärkningsvärt var att 8 mål gjordes när det satt folk i utvisningsbåset.