Search
  • Writer's pictureibkfinn

Malmhaug IBF - IBK Finn 5-6

Så var den här försäsongens sista match, Malmhaug är redan klara seriesegrare, Finn kan knipa tredjeplatsen om Stanstad gör bort sig i sin sista match, men i ärlighetens namn så väntar ju alla vid det här laget bara på att små-målssäsongen ska börja. Det är då innebandyn är som bäst, det är då lirarna kommer till sin rätt, vinnarskallarna kommer fram.

Men först så ska den här epilogen klaras av, och den börjar dåligt för Finn då Malmhaug får in 1-0 redan efter 4.36.

Då kan man tro att det ska bli tungt mot seriesuveränerna, men icke! Jättarna viker inte ner sig så enkelt utan i nästkommande byte så går bollen som på ett snöre för Henke-Batman-Lenny-Gunde-Boxplay och i slutändan hittar Gunde Boxplay som spelar korten rätt där han står placerad i boxen och läckert kan placera in 1-1 bakom Malmhaug keepern.

Nu har Finn fått upp farten och det dröjer bara till minut 8 när det i en väldigt tilltrasslad situation med en hög spelare framför Malmhaug målvakten blir nätrassel igen, Puben är sist på bollen och det är Traktorn som röjt väg.

Men säg den lycka som varar, det tar 20 sekunder, sen kommer Malmhaug loss på sin vänsterflank och skickar in en boll mot slottet, den är låg och hård och där står den, Batmans sko, som gjuten i cement, armerad med rostfritt stål, ståtlig likt kolossen på Rhodos, den flyttar man helt enkelt inte på i första taget och bollen studsar retligt via foten i mål till 2-2.

Det ska dock snart bli ordning på torpet. När Malmhaug drar på sig en utvisning efter 9.21 så börjar Finn trilla boll riktigt fint i PP och tillslut så hänger inte Malmhaug med längre och Gunde kan hitta Traktorn i slottet, han må vara välbevakad och kanske lite fasthållen, men bollen trycker han dit ändå, 3-2 till Finn!

I slutskedet av perioden så får Giants en utmärkt chans att dryga ut ledningen när det döms straff. Fram kliver Pingis för att ta den. Han driver fram bollen, vickar på höfterna, men verkar inte kunna få Malmhaugmålvakten att tänka på Shakira utan han hänger med när Pingis gör en dragning åt vänster och avlossar sitt handledsskott, 3-2 står sig till periodpaus.

Period två, den börjar väl inte riktigt som period tre slutar, för det har gått 6.09, men det är dags att återigen så straff mot samma målbur som förut. Det är således Malmhaug som tilldömts straff efter att Batman krupit lite för nära Baloo i målgården. Det är inte riktigt att han sitter på Baloos axlar, men det är inte heller långt borta.

Men säg vad gör väl det? Var glad och nöjd för allt vad livet ger, en björntjänst gör ju ingen glad. Och följaktligen så nyper Baloo straffen utan problem.

Nästa mål kommer istället med 10.51 på klockan och då är det Traktorn som återigen håller sig framme, framspelad av Puben och plöjer in ett andra mål för dagen, 4-2 till Giants.

Ett par minuter senare får Finn frislag i bra skottläge mitt i slottet och Malmhaug ser ut att ha bra scouter för de ser att det är Lenny som står vid bollen. De vet att han inte gjort mål på hela säsongen, följaktligen plockar de bort alla passningar och sätter ingen i täck. Lenny tittar sig förtvivlat omkring efter någon att passa, det är som att se Michael Nylander spela hockey, så oändligt gärna vill Lenny hitta en pass, men tillslut kan han inget annat göra än att placera ett slagskott i målvaktens högra hörn och därmed går Finn fram till 5-2 ledning.

Det ska dock komma en reducering när Batman tar sig ett inte helt ovanligt besök i utvisningsbåset och Malmhaug visar att de inte gett upp den här matchen. Matchen fortsätter med fler utvisningar för båda lagen och när det således blir spel 4 mot 4 så slänger Giants självklart in sitt hemliga vapen i den spelformen, nämligen Linkan. När Dragan sedan bryter bollen nere i eget vänsterhörn tar sig upp en bit längs kanten, lyssnar på hela bänken skrika om att han ska skjuta för tiden håller på att gå ut så hittar han Linkan som löpt sig loss på bortre stolpen och kan raka in 6-3 med 3 sekunder kvar på klockan.

Sista perioden präglas av grinigt spel och rätt dålig stämning på plan, Malmhaug åker på såväl 5-minuter som 2-minuters utvisningar, men Finn ligger bara och bevakar resultatet och gör inga mål i spel i numerärt överläge. Det ser ut att bli en behaglig resa till seger det här, men då visar Malmhaug att de vill annorlunda och när Finn sjunker lite lägre så visar Malmhaug att de har ett par riktigt bra skyttar som trycker dit 4-6 efter17.24 från distans. 5-6 kommer även det på ett distansskott, men som tur är så återstår bara 7 sekunder när den sista reduceringen kommer och vad vore en Finn match utan att vi gjorde det onödigt spännande i slutet?

5-6 slutar matchen, tyvärr så gäller inte småmålsregler och sista matchen vinner utan vi i Finn får gratulera Malmhaug till seriesegern och önska dem lycka till ett snäpp högre upp i seriesystemet nästa år. Vi i Giants får helt enkelt nöja oss med spel i den super-3a som bildas efter serieomläggningen till nästa säsong. Fram till dess ska njuta av säsongens höjdpunkt: små-målsspelet!

MÃ¥len: Traktorn 2, Boxplay, Puben, Linkan, Lenny