Search
  • Writer's pictureibkfinn

IK Stanstad - IBK Finn 2-7

Det är en bottenmatch som väntar i Staffanstorp denna soliga söndag eftermiddag i månaden november. Stanstad, som parkerat under isen om den nu hade hunnit lägga sig över de skånska sjöarna, de ligger likt en gammalgädda på botten av sjön och väntar på sitt byte, eller för att tala klartext; de ligger sist.

Jättarna från Lund, huserar efter en lite svag start, där man förlorat eller bara fått med sig oavgjort i jämna matcher, på negativ kvalplats nedåt.

Så vill vi ju givetvis inte ha det i Finn! Med ett kval så skulle vi tvingas spela fler matcher och förlänga det flera kallar tävlingssäsongen, men som vi luttrade giganter vet bara är en försäsong för småmålsspelet. Således anländer Finn till Bråhögshallen med enbart seger i tankarna och helt ointresserade av att bli gäddmat.

Period 1

Det är inte så ofta man tänker sig att innebandy och baseboll är lite lika som sporter, men idag slog den tanken mig. Då syftar jag inte på att det var en period av många missade volleyskott, det var värre än så. Det var en första period man som åskådare lika gärna kunde ha missat, lite som i baseboll helt enkelt. Det hade varit bättre att bara glida in på arenan i fjärde inningen, sätta på sig sitt favorit-foamfinger och beställa in en nacho-hatt. För er som inte räknat ut det så slutar första perioden 0-0.

Period 2

Det blir förstås en rejäl avhyvling (av ost till nachosen?) i paus efter den intetsägande första perioden. Så när period 2 börjar så hoppas man förstås på mer intensitet, jävlar anamma och kanske rentav ett eller annat mål?

Efter 2.37 så visar Söte att han vill något, tyvärr är inte domarna lika imponerade av hans vilja utan visar ut honom i två minuter för någon form av oschysst spel vid sargen.

Finns boxplay som har varit bra så här långt under säsongen håller emot bra och Söte kan komma in från utvisningsbåset och nästan sno åt sig bollen och gå på kontringen. Tyvärr så reder Staffanstorp ut situationen och två snabba pass senare så får Hugo Göransson göra sitt första mål på seniornivå med ett bra direktskott efter 4.39. Det finns tyvärr inget Info kan göra på det målet, mer än att fråga sig när utespelarna ska ta tag i den här matchen.

Matchen trummar på i 8 minuter till och Finn skapar lite halvchanser och är bättre än Staffanstorp, men det vill sig inte riktigt. Men då stiger han fram, den mest intressanta mannen på hela planen, Öis.

Efter en tilltrasslad situation framför mål så får han in en kvittering till 1-1 med 12.39 på klockan. Och därmed så är det korken ur på ketchupflaskan och man börjar nästan tro att det är någon snål jävel som spätt ut ketchupen med vatten idag för i snabb följd så gör Söte 2-1 bara 21 sekunder senare. Sedan är det dags för Öis igen som tar sig in framför kassen, snor åt sig bollen efter ett skott från Lenny och får in 3-1 bollen efter 15.25 och kan lapa i sig av publikens hyllningar.

Och nu börjar det gå undan, så pass fort att sekretariatet inte hänger med, för när Dragan gör 4-1 efter 16.22 på ett välplacerat distansskott så hamnar det i protokollet som “ej uttagen spelare”. Credit ska de dock ha för att de fångar upp att det är Söte som står för assisten.

Stanstad tar en timeout för att samla trupperna efter målet. Vad de än sa så verkar det inte ha hjälpt. För när klockan står på 16.55 så får sekretariatet återigen plita ner Öis namn som målskytt, då han fullbordar dagens hattrick. Lekande lätt snor han bollen, som vore den godis från småbarn, av Stanstadsbackar, bakom deras mål och sedan listigt vallar in den i kassen via en försvarares fot från bakom förlängda mållinjen.

Men Finn nöjer sig inte där, med bara 15 sekunder kvar och frislag i eget hörn så hittar Lenny ett uppspel utmed sarg till en Stanstadback. Alldeles försent inser Stanstadbacken sitt misstag när han brutit passen och Öis snor den och hittar Puben som stänker dit 6-1 efter 19.49 i det bortre krysset.

Period 3

Efter den urladdningen är det lite gladare miner i jättarnas omklädningsrum och och med tanke på att det är en kort vecka med match igen redan på torsdag så är det inte konstigt att jättarna slår av på takten och i stort sett spelar av den tredje perioden. Alex hinner med att göra ett sista mål i powerplay och sedan får Stanstad in ett tröstmål med bara 9 sekunder återstående av matchen.

I och med segern så är Finn uppe på övre halvan och tabellen och på perfekt placering för en tidig start på små-målssäsongen.

Matchens lirare: Öis. Gör man 3+1 och framförallt det viktiga kvitteringsmålet, då är man värd att vinna matchens lirare två veckor i rad.