top of page
Search
  • Writer's pictureibkfinn

IBK Finn Lund - Teknologkårens IF 4-4

Det var dagen jättarna hade markerat i kalendern redan innan serien vände, chansen att ta revansch på Teknolgokåren som vi gjorde en riktigt usel insats emot senast. Då kan man ju tänka sig att det är ett lag där alla kommer laddade till tusen och redo att göra en riktig toppmatch.


Men så är tyvärr inte fallet, Finn har fått kalla in både Skärgårsdoktorn, Doktor Zjivago och Doktor House för att kunna ställa ett fullt lag på benen. Och det märks när domarna blåser igång matchen, det ser ut som om det är ett par jättar som mest springer runt och undrar om doktorn kan komma. Det är således Teknologkåren som tar initiativet i starten av matchen och redan efter dryga 2 minuter så tvingas Baloo kröka rygg och plocka ut en boll ur egen kasse. Detta efter att ett distansskott styrts in på en back och Baloo inte hinner med att korrigera. Detta med att skicka bollar på kasse och hoppas den kan styra på någon in verkar vara lite av Teknologernas melodi och det skapar viss oreda för Finn. 2-0 kommer på ett liknande sätt, där Teknologerna skickar in bollen på mål och i detta fall kan vispa in en retur. Det börjar se ut som en rejäl uppförsbacke inför andra perioden för våra jättar i det här läget. Men i slutet på vad vissa skulle kalla första perioden och andra första etappen så hittar Finn nya krafter, det är som om någon plockat fram blåbärssoppan före paus. I spurten som jättarna sätter in så gör Broffan 1-2 framspelade av Henke och när Teknologerna åker på en utvisning så trycker Linkan dit 2-2 efter att Traktorn plogat spåret.


Det är väl ingen i Giants som direkt är nöjda med första perioden, men det är ett sargat gäng jättar med lika kalla och snoriga näsor som Thomas Wassberg som kommer till spel idag och tyvärr så hamnar vi på efterkälken tidigt i andra perioden efter att Batman använder otillåtna medel för att sätta käppar i hjulet för Teknologerna och får en 2 minuter straffrunda i utvisningsbåset.


Teknologerna utnyttjar det numerära överläget och rycker ifrån till 3-2 efter 3.18. När rollerna är omvända och Teknologerna får syna botbänken lyckas tyvärr inte Finn få in bollen och sedan sker en mycket märklig situation när den utvisade teknologen hoppar in för tidigt på plan och stressar Batman till att falla och bli utvisad för liggande spel. Efter stor förvirring åker både Batman och den tidigare utvisade teknologen ut. Då visar Broffan och Linkan snabbt sin färdigt när klungan tunnats ut och ytorna öppnats upp i spel fyra mot fyra, kan det vara så att dessa herrarna är vassare på jaktstart? Hursomhelst så hittar Broffan fram till Linkan som sätter dit sitt andra mål för dagen fram till 3-3. Mindre än minuten senare rycker Finn upp i ledning, det är Lenny som hittar Gunde med en fin boll i djupled och Gunde han trycker på ordentligt i backen och löper ifrån backen.



Hela hallen ser att Gunde vill lämna över ansvar på Puben som störtar mot bortre stolpen men backen hinner hem och tar bort passen och tvingar således Gunde att motvilligt rulla in bollen på första stolpen. Det resultat tar vi med oss in till vilan inför sista etappen.


Jaha, 4-3 inför sista perioden, känslan är väl att nu ska vi väl ro i hem det här. Men som så ofta så får vi inte till det mot teknologerna och i en tredje period som inte bjuder på något skönspel så får teknologerna in en kvittering till 4-4 när Henke sitter och tar sig en paus vid sekretariatet. Man kan nästan undra om de var extra trevliga i sekretariatet just idag, eller om de bjöd på någon sötsak, för det var väldigt välbesökt i utvisningsbåset denna dag. Matchen slutar således 4-4, helt jämnt över mållinjen idag, inte ens målfoto hade hjälpt och helt omöjligt för någon kranskulla att hänga en krans om någon segrare på upploppet idag.


Dagens målskyttar: Linkan 2, Gunde, Broffan

Matchens lirare: Tja, när man skriver klart referatet 29 dagar efter match så är det svårt att veta, men en dag då Linkan gör två mål så har han säkert varit riktigt bra, för hårt jobb i alla situationer det får vi alltid från vår kapten.

37 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page