IBK Finn - Förslövs IF 7-3

Det har varit en tuff start på säsongen 2019-2020 för jättarna från Lund. Med ynka två poäng inspelade på säsongen fyra första matcher är jättarna fast förankrade under nedflyttningsstrecket.

Det är således en väldigt viktig match som ska spelas mot Förslövs IF denna söndag den 27e oktober. Det är dags att vända den negativa trenden, släcka ut diskussioner om kris, för resarna att resa sig upp och börja klättra uppåt i tabellen.

Period 1

Matchen börjar lite trevande, är det så att oro och nervositet spridit sig i jättarnas led? Det saknas också mycket rutin med med ålderskrämpor som spökar för två viktiga 40+ are, som Linkan och Alex, och även på en sådan ungtupp som Broffan som knappt är över 30.

Men trots dessa tunga tapp så är det Finn som skapar de första bra lägena och både Pingis och Söte testar motståndarmålvakten, som lyckas stå emot.

Men så i matchen 6e minut så dansar Boris igenom på vänsterkanten och serverar en läcker framspelning tvärs genom Förslövs försvar till Lenny som kommer rusandes upp på bortre och lätt kan rulla in ett direktskott i tom kasse, 1-0 Giants!

Efter målet verkar nervknutarna släppa lite för Giants som skapar en hel del farligheter och tilltrasslade situationer framför motståndarmålvakten. Det är framförallt Öis som skapar stora problem för motståndarna som inte hänger med varken hans ryck eller snabba handleder.

Men när de chanserna inte leder till utdelning så sticker Förslöv upp och gör inte bara ett, utan två mål inom loppet av 11 sekunder. Det första är ett skott och retur mot första stolpen som petas in och sedan en felsortering av firma Boris och Lenny direkt efter tekning som leder till ett friläge ur snäv vinkel där det hittas en lucka under Info.

Period 2

Det är en missnöjd grupp jättar som kommer ut till andra perioden. Som känner att vi både kan bättre än vad vi presterat under första perioden och samtidigt att vi inte förtjänar att ligga under.

Som tur är så dröjer det inte mer än 3.10 innan Öis hittar Ölme som kan peta in en kvittering.

Öis åker sedan på en utvisning, med Giants kan reda ut stormen och förflytta den till Förslövs planhalva och det är Öis som är nära att tråckla sig igenom flera gånger, även Pingis och Puben har ett par vassa skott, men andra perioden slutar oavgjort och det ser ut att bli en riktigt spännande tredje period som publiken bjuds på.

Period 3

I pausen pratar Giants om att det är dags att ta första segern för säsongen och att vi ska gå ut och höja tempot inför tredje. Efter ett sånt taktiksnack så kan ju tredje perioden bara börja på ett sätt: Ni gissade, ett rejält dragskott i bortre krysset för Förslöv. Läget är icke-existerande, avståndet är långt, men nån gång ska man ha tur och helt tydligt så har inte Finn turen med sig i år.

Men jättarna tänker inte vika ner sig så lätt. Förstalinan med Ölme-Öis-Söte (ö-ligan? Skärgårdsfemman?) gör ett fantastiskt byte och skapar chans på chans och tillslut så får Öis korn på mål och seglar sig fri efter att ha kryssat sig fram genom hela Förslövlaget och gör 3-3.

I och med målet så tar Finn över mer och mer och efter 6.04 så hittar Söte fram till Boris som nyper dit 4-3 och Finn är äntligen i ledning igen!

Giants fortsätter trumma på och jagar ett 5-3 mål, men tyvärr ska jakten avbrytas när Batman blir lite för het på gröten när han ska rensa bort en boll som är obehagligt nära eget mål. Resultatet blir ett 2 minuters besök hos Linkan och Sportchefen i utvisningsbåset. Var det så Batman ville omförhandla någon bonusklausul i kontraktet nu när Finn såg ut att kunna gå mot första segern?

Men först är det ju ett Boxplay som ska redas ut, det blir dock inte mycket av det då Lenny stressar sönder nervösa Förslövsbackar och som tack för detta tacklas in i sargen efter han snott bollen, så istället blir det spel fyra mot fyra.

Det blir stora ytor med bara åtta gubbar på plan och all den ytan utnyttjar Boris när han lyfter in en boll bakom Förslövs backlinje som Söte, likt en riktig måltjuv, får en liten touch på med trollspöt och 5-3 är ett faktum efter 11.19.

Efter 5-3 målet bevakar Finn sin ledning och med 3 minuter kvar tar Förslöv timeout och efter detta så löper deras målvakt någon form av beep-test mellan bänken och målet. Det är vid ett av tillfällena när han sitter på bänken som Ölme lyckas sno åt sig bollen och driva upp längs vänsterkanten, varpå hela Finn-bänken börjar gasta om att han ska skjuta, men han vänder lugnt upp, lurar tre försvare och hittar Lenny på mittplan. Återigen hörs ropen eka i Vipan om att stora bössan ska lossas mot det tomma målet, men Lenny väljer att hitta Pingis ute till höger. Pingis tar emot, siktar och prickar snyggt vänstra krysset på det målvaktslösa målet, snyggt ska det vara! 6-3 och 19.37 på uret, nu ska det vara klart.

Men innan de för dagen utmärkta domarna, det var ett sant nöje att spela idag, så ska Söte hinna först på en till långboll och stöta in 7-3 med bara två sekunder kvar på klockan.

Matchens lirare: Öis

Förslöv hänger helt enkelt inte med honom idag och det är en blandning av oflyt och bra målvaktsspel som gör att han stannar på 1+1 idag.

Riktigt skönt med en seger för Giants idag, tack vare segern så klättrar jättarna upp på rätt sida strecket och i och med detta så ska väl snacket om kris vara utsläckt.

Vid tangenterna: Lenny