top of page
Search
  • Writer's pictureibkfinn

IBK Finn finner bästa sättet att förstöra en helg

Teknologkårens IF - IBK Finn 6 - 2


Vid det här laget känner man ungefär som Glenn Hysén efter VM-90:

“Det här är kuken. Nu ska jag supa mig kanon på midsommar”. Problemet för Giants är att det är väldigt långt kvar till midsommar, så det gäller att hitta något annat sätt att glömma bort den här matchen.


Första perioden börjar ungefär som uppvärmningen har sett ut, väldigt lojt från Finns sida. Teknologerna vill mer och är först på alla bollar. Jag vill tro att det handlar om vilja och inte om att det bättre på att räkna ut studsvinklar i sargen hela bunten och är först på bollen av den anledningen. Teknologerna får till ett tidigt 1-0 mål efter ett bra skott, utökar ledningen till 2-0 på en straff som Roten är riktigt nära att rädda, men den går via fingertopparna i mål. 3-0 kommer på en omställning och vid 4-0 så är det Ingemar Stenmark vibbar i hallen och man kan nästan höra Pernilla Wibergs röst i huvudet kommentera om hur fint Teknologernas point rundar 3 Finn spelare som vore de slalomvimplar i Garmisch-Partenkirchen och stänker ditt en handledare från slottet.




Inför andra perioden så pratar vi om att vi måste börja jobba som ett lag och hjälpa varandra och visa lite vilja. Andra perioden börjar också bra med att Broffan visar att han också har ett par högskolepoäng på kontot och kan räkna ut en parabel bollbana och klämmer dit en studsande retur. I bytet därpå hittar Pingis Dragan i slottet från klassisk Gretzky-position bakom kassen, 4-2 efter ynka 1.29 spelar i period 2. Nu kommer vi är känslan på bänken, men resten av perioden spelas av utan att Teknologerna skapar ett jota och tyvärr skapar Finn alldeles för lite, även om Linkan har ett skott i underkanten av ribban. Men tyvärr är antalet avslut från Finns klubbor helt klart i underkant av vad man kan förvänta sig av ett jagande lag.


4-2, är alltså ställningen inför period 3, inte alls omöjligt på pappret kan man tycka. Men tyvärr så får vi en lektion i att innebandy är en lagsport där hårt jobb betalar sig. Och teknologerna sliter hårt och de drar åt samma håll, som ett väldrillat hundspann. Finn ser istället ut som drottning Elizabeths kungliga Corgis som förväntar sig att någon annan ska göra jobbet. Ge dem en pedikyr kanske? Ett härligt bubbelbad? Och sen några läckra hundsnacks innan man får ta en tupplur måhända?



Nej det här är under all kritik, Vi tappar huvudet och drar på oss ett par onödiga utvisningar, undertecknad inkluderad, och tjafsar med domarna på ett sätt som inte är snyggt. När matchen blåses är ställningen 6-2 och Finn får åka hem och tänka över sina synder.


Målen: Broffan 1, Dragan 1

Matchens lirare: Det är svårt att hitta ljuspunkter idag, men både Linkan och Broffan sliter riktigt bra och det forwardsparet kan få hålla huvudet över markytan. För resten så är det detta som gäller:



142 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page