• Writer's pictureibkfinn

Giants golvar Genarp

En känslofylld match med inslag av båtar, maskerade män från Mexiko och ett hårfagert utseende.

En viktig match i Genarps idrottshall denna 2a advent 2018. Ska Giants hänga med i täten av serien, eller ska Genarp lyckas vända sin negativa trend? Efter en kortare bilfärd österut över ett regnigt, platt, skånskt åkerlandskap så anländer jättarna till Genarp.

Giants mönstrar dagen till ära en laguppställning med mer än 50% backar, så det ser på förhand väldigt lovande ut på det berömda pappret, så länge bara någon kan göra målen framåt.

Matchen börjar i ett högt tempo, det är tydligt att matchen betyder mycket för båda lagen. Kanske betyder den alldeles för mycket för Genarp, vars backar ser betänkligt skakiga ut och

man kan tro att de önskar att de hade ett skal att krypa in och gömma sig i när Giants forwards kommer upp och stressar dem.

Broffan lyckas tidigt roffa åt sig en boll från osäkra backar och störtar i ensam majestät fram mot Genarps mål och ensam med Genarps målvakt så försöker han sig på en Zorro-fint.

Det visar sig dock att Genarps målvakt har sett en man med värja förr och lyckas med mycket möda freda sitt mål.

Det ska dock inte dröja länge förrän nollan är spräckt, för efter dryga 4 minuter så rycker Anki loss på högerkanten och skickar in bollen på kassen där Genarps Nr 86 lyckas springa in bollen i egen kasse.

Målet verkar inte stärka självförtroendet hos Genarps backar som skänker bort en boll till Lenny när han jagar runt Genarps backar som vore de ett koppel katter.

Tyvärr så är Lenny lika uppspelt som en hund som faktiskt fått tag i en katt skulle vara och slänger iväg ett blindskott rakt på målvakten, det var det här med mer än 50% backar...

Men det ska intre dröja lång tid förrän vår maskerade hämnar Broffan snor åt sig en andra boll och återigen kommer fri med Genarps målman, och man kan ju gissa vad han tänker på i det här läget:

Fast den här gången så kommer ingen Zorro-fint, men mål blir det ändå! 0-2 efter 08.10.

Efter detta följer en period med tufft spel, Genarp ångar på likt de vore kryssningsfartyget i Speed 2 när de fullföljer ut mot sarg och det flyger jättar till både höger och vänster och till och med in under sargen ett par gånger utan mer åtgärd än frislag från domarteamet.

Innan perioden är slut hinner dock Genarp med att reducera Finns ledning genom ett skott förbi täckande back utifrån sargen, det gäller att inte tappa fokus även om det känns som om jättarna har bra kontroll på matchen på det stora hela, för Genarp har kvalité nog för att skapa farliga chanser i omställningarna som bjuds.

Som tur är så hinner Finn dryga ut ledningen innan perioden är slut. I en tilltrasslad situation bakom Genarps mål lyckas Henke sno åt sig bollen och servera Pingis framför kassen som inte gör något misstag utan sätter bollen i nät. Kan man gissa att Genarp spelarna var för upptagna med att beundra Henkes hårsvall för att ta bollen?

I pausen snackar vi om försöka komma in mer på mål och inte bli hängande ute på vänsterkanten om vi inte verkligen vill ha en passning för backhandskott. Coach Dragan sa säkert en hel del andra bra grejer, men de hade inte alls samma effekt så det kan inte ha varit speciellt viktigt.

Det första som händer när period två startar är nämligen att Puben kommer loss med bollen på högerkanten och levererar ett pass ut till vänster där Broffan kommer stormandes och stänker dit 1-4 på en backhandvolley efter bara 26 spelade sekunder.

Tyvärr så replikerar Genarp bara 2 minuter senare och på detta följer en period med flera utvisningar åt båda hållen, men överlag så fortsätter Giants ha bra kontroll på matchen och vara det lag som skapar flest farliga lägen. Utdelningen kommer följaktligen också när Puben suger åt sig en förlupen boll i slottet och vad som måste vara höstens sista löv singlar in över målvaktens vänstra ben. Och det är med 2-5 ledning som Giants kan gå till paus och känna sig nöjda.

Analysen i paus är att vi fortfarande har bra kontroll på matchen, men att det gäller att fortsätta jobba hårt för varandra, för då är vi svårslagna.

Med dessa visdomsord i öronen kommer jättarna ut och fortsätter spela bra innebandy. Batman fortsätter med fina löpningar upp längs vänsterkanten och om inte Anki försökt sätta speedshooting rekord när han får bollen 10 cm från målet på bortre stolpen och missar bollen, så hade vi nog kunnat skriva 2-6 där. Men alla lösa går ju som bekant om.

Istället så prickskjuter Genarp in 3-5 via en tre-fyra fötter efter 10.51 och man skulle kunna tro att det ska bli match av det här. Men Giants vill annorlunda och spelar lugnt och kontrollerat, väljer till och med att unna sig ett par skott i virket från Linkan och Pingis. Lugna och kontrollerade är precis vad Genarp inte är som åker på två utvisningar inom loppet av en minut och Finn får spela fem mot tre.

Finn skapar chans på chans och Broffan väljer att missa två öppna lägen på bortre stolpen efter pass av Lenny, men skam den som ger sig för när Dragan spelar fram en tredje gång så stänker Broffan dit 3-6, snacka om att vara coachens lille gullegris...

I och med 3-6 så är matchen stängd och det blir även dagens slutresultat.

Målen: Broffan 3, Puben 1, Pingis 1, Självmål (Anki)

Matchens lirare: Broffan gör tre mål och är allmänt jäkligt jobbig att ha att göra med för de livrädda Genarp-backarna, men jag vill även lyfta fram Batman, som är väldigt stabil bakåt och fyller på väldigt bra framåt matchen igenom.