top of page
Search
  • Writer's pictureibkfinn

Första träningsmatchen

Efter bara ett par veckors träning tyckte någon att vi var redo för träningsmatch mot före detta div.1 laget Stanstad.


Så i 28 graders värme samlade vi oss i Bråhögshallen för denna utmaning. Vi kunde konstatera att 12 utespelare hade decimerats till 9 strax innan matchstart.

Vi förstod rätt tidigt att detta skulle bli en jobbig eftermiddag, för våra kraftigt otränade kroppar. Prahl och Höst, som skulle övervaka detta spektakel, gav dessutom order om spel med effektiv tid.


Efter att ha förhalat uppvärmningen till max, så blev det strax dags för matchstart. Första perioden bjuder på chanser åt båda hållen. Stanstad sätter ett mål, och vi sätter en straff i stolpen. Vi lyckas få hyfsat koll på motståndarna i egen zon, och hänger absolut med.


I andra börjar vi också piggt. Ölme orkar inte jobba hem, och en brytning i försvarszon, gör att bollen snabbt kan skickas upp på honom, och han avslutar behärskat. 1-1 och fortsatt chanser åt båda hållen. Här någonstans går vi nog in i väggen. Plötsligt gör vi flera enkla misstag, och Stanstad är inte sena på att utnyttja detta. Det rasslar in fem snabba, och vi ligger långt efter.


Vi lyckas mobilisera ett par anfall, och i ett av dessa revanscherar Messi sin straffmiss, genom att skicka en härlig genomskärare till Linkan på bortre stolpen, och vi får snygga till siffrorna lite. 2-6 inför tredje, men framförallt ett väldigt trött Finn gjorde utsikterna för succé väldigt avlägsna.


I tredje perioden blir det mest försvarsspel från vår sida, vi har ett stolpskott, och något läge som skulle varit straff. Men skärpan och orken finns helt enkelt inte där, så här tidigt på säsongen. Stanstad känner sig nog hyfsat komfortabla, och deras tre kedjor fortsätter att nöta ut oss. 0-2 i sista ger slutresultatet 2-8, och vi kunde glädjas åt att bataljen var över, och att vi äntligen skulle få vila.

Trötta finnare i paus


En eloge till domarparet Prahl och Höst, som offrade en dag på stranden, men inte tjurade över det, utan genomförde en stabil match, med betydligt färre misstag än vad vi gjorde.

67 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page