• Writer's pictureibkfinn

Finn vs. IBK Lund H4 (5-2)

Ett gäng trötta men glada Finn-spelare efter vinst i träningsmatchen mot IBK Lund:s H4 lag.

Vi tog emot IBK Lund:s H4 lag, hemma i Vipeholmshallen, och det visade sig vara ett lagom motstånd för våra, än så länge, ganska otränade kroppar. Efter en dryg månads innebandyträning syntes det på många håll att fler träningar kommer att göra susen.

Det var mycket slarvpass, och mottagningar och teknik satt inte helt på plats heller. Det fanns dock flera ljusglimtar att bygga vidare på.

Vi börjar matchen lite trevande, dock springer Boris igenom Lunda försvaret tidigt i matchen, och sätter 1-0. Lund har några chanser till kvittering, men Info i kassen storspelar denna kväll.

I andra perioden gör vi så ett ryck. 1-0 blir 4-0 genom mål av Broffan, och nyförvärven Tobias och David. Lund ger oss dock ingen lugn stund, utan pressar högt, och gör det jobbigt för oss. Men nollan är intakt efter två perioder.

Det kan ju vara att vi blev trötta i sista. På något sätt kommer i alla fall två lundaspelare helt fria med Info, som tyvärr måste se nollan spräckas. Vi sätter dock 5-1 och har återigen en betryggande ledning. Mot slutet av matchen får Lund powerplay, och smäller mot slutet av detta in matchens mål, en stenhård volley ifrån fickan, som sitter i nättaket. En riktig drömträff. Det betyder 5-2 som sedan står sig de sista minuterna, och blir slutresultat.

Kul med matchspel. Det blir oftast lite mer intensivt än träningarna. Och kul att nyförvärven gick in och visade framfötterna.