Search
  • Writer's pictureibkfinn

Finn bjuder återigen på nervkittlande spänning

Det är en kall och mörk söndag eftermiddag, hösten har alldeles tydligt satt sitt grepp i Gotham.

I den första perioden hade Jokern, Pingvinen Mr Freeze och alla de andra skurkarna i Stanstad lekstuga i Finns zon. Framförallt utnyttjade de en överbelastning på vår vänstra sida där de fick ner bollen djupt och kunde leta inspel i mitten. Finn såg ut som en hop passiva civilister som mest tittade på när skurkarna löpte amok och följdaktligen så stänker Stanstad in två baljor och går till periodvila med 2-0.

Men så i pausen mellan första och andra perioden så tänder Gordon lampan på polishustaket och batmansignalen lyser starkt över himmeln.

Finn knyter nävarna och kommer ut till andra perioden som ett helt nytt lag. Vi sätter högre press på Stanstad och plötsligt så får vi ut bollen i fickan på vår vänsterkant och man kan nästan höra hela bänken börja nynna “nananana Batman”! För Batman får bollen och sätter den i semaforhöjd i bortre.

Sen dröjer det inte lång tid förrän Broffan petar in 2-2 från kort avstånd på en retur efter ett lurigt skott från Boxplay som fågelskrämman i målet inte kan hålla.

Sen kliver Batman in i handlingen igen och visar att ikväll är det lag och ordning som regerar. I samma läge som han gör första målet så stänker han in ett mål till på samma ställe. Den här gången unnar han sig en magisk skottfint innan bollen sitter som en batmanbumerang i bortre nätmaskorna, 2-3 till Finn.

Efter 2-3 målet fortsätter vi störa Stanstad högt upp i banan, vinner boll och skapar många farliga lägen, men tyvärr får vi inte in fler bollar och Stanstad sticker upp och gör 3-3 i en omställning, ett skott i krysset efter en krosspass som Baloo inte hinner dit på.

Baloo som i övrigt gör en riktigt bra match och räddar oss flera gånger, framförallt med ett riktigt rån när Jokern får stå helt fri och göra både tre och fyra dragningar ensam framför vårt mål, men det är ingen dum djungelbjörn vi har i målet så han går inte på tricksen utan nyper avslutet.

Den tredje perioden är jämn, men det känns som om vi är lite piggare. Trots detta så är det med tio minuter kvar fortfarande 3-3 på resultattavlan och vi väljer att gå ner på folk för att få upp intensiteten lite mer och med drygt 3 minuter kvar så ger det utdelning då Batman hittar Boxplay i Batmanposition i vänstra fickan. Stanstad har vid det här läget bytt målvakt, men uppenbarligen har de samma svaghet i semaforhöjd på bortre stolpen så när Boxplay lossar slagskottet blir det följdaktligen 3-4 och nu är goda råd dyra för Stanstad. Vi spelar ett bra och tight försvarsspel där alla sliter som djur och med tio sekunder kvar får Dragan tag på bollen och kan landa en zeppelinare i bortre krysset i Stanstads målvaktslösa mål.

I slutändan segrar godheten i Gotham city och matchens lirare heter såklart Batman som gör en debut det kommer pratas om på gatorna i Lund den kommande veckan.

Målen: Batman 2, Broffan 1, Boxplay 1, Dragan 1.