Search
  • Writer's pictureibkfinn

Blod, svett och trasiga skor.

Precis som laget, så bestämde sig min skor för att inte hålla hela matchen.

Vi snackar innan matchen att vi måste vara med direkt ifrån början. 00:25, så släpper vi till 0-1, då vi är alldeles för passiva framför kassen. Men sedan såg det lite bättre ut. Malmö hittar ibland igenom med farliga pass, men då är antingen Info med, eller så kan backarna förtjänstfullt störa eller täcka motståndarna tillräckligt. Vi kvitterar och tar sedan också ledningen genom ett powerplaymål. Broffan visar upp sin zorro-zkills. 1-2 i vår favör, efter första, känns inte alls orättvist.

Andra känns ganska lik första perioden, båda lagen skapar farligheter. Först kvitterar Malmö, men i bytet direkt efter, tar vi ånyo ledningen efter två volleypass, och ett volleyavslut. Plopp ser till att ge oss en 2 målsledning, när han sätter den högt på sitt gamla lag. Innan perioden är slut har Tomas gjort sitt andra för kvällen, och en stabil 5-2 ledning inför sista ger en skön känsla. Eventuella farligheter har Info räddat, eller så har avsluten inte varit tillräckligt bra.

Coach Alex manar på inför sista, och menar på att om vi inte sätter försvaret som han tänker, är vi rökta. Det verkar som att vi bara lyssnade på just den sista biten, för på mindre än 5 minuter tillåter vi Malmö göra 4 mål, där de flesta föregås av väldigt tafatt försvarsarbete, dåliga markeringar eller svag vilja att ta hand om returer. Malmö har nu tagit ledningen igen, och i frustration, så drar Info på sig en mycket onödig utvisning, och en 2+10. Så nu har vi ingen målvakt. Vad göra? En utespelare måste offras, och Ajo tar på sig den hjälterollen.

Ajo får ett par minuter att kasta på sig målvakts-utrustningen, och agerar sedan inledningsvis, som rena muren. Vi klarar utvisningen, och kvitterar en stund senare till 6-6. Men direkt efter får till slut Ajo kapitulera, då han först snyggt räddar ett skott, men där vi återigen är alldeles för tama på returen. Inte nog med det, så har Ajo fått en skada på en av sina fingrar, och måste plåstras om, och halva hallen blod-saneras. Det dröjer sedan inte länge, innan olyckan är framme igen. Denna gång styrs bollen upp över Ajo, precis framför kassen, av en Finn back. Helt otagbart. Vi försöker förtvivlat kämpa oss tillbaka, och testar 6 mot 5 med mindre än två minuter kvar. Det resulterar dock bara i två nya mål av Malmö i tom kasse. Med 30 sekunder kvar släpper ett uppgivet Finn in ytterligare ett, och periodens nionde!! mål bakåt är ett faktum. Det som såg så bra ut efter två perioden slutade i stort kaos denna fredagskväll, då Finn hade namnsdag.

11-6 till Malmö blir slutresultatet (och ett par havererade skor till tippen).