Eftersom två lag drog sig ur serien efter lottning, och då vi skulle mött just dessa båda lagen, så blev vår seriepremiär lite senarelagd.

Men det var nog bara bra för våran del. Men mycket sjukdom och skador och andra orsaker, gjorde att vi trots allt ändå bara kunde skrapa ihop 9 utespelare till säsongens första seriematch.

Väl framme i Bjärred, så bjuds publiken in till seriematch i damer div2!!!

Men det visar sig snart att vi inte alls hamnat i fel serie.

Trots stort manfall, så börjar vi ändå matchen bra, om vi bortser från första bytet där Bjärred frispelar en omarkerad spelare i slottet. Vi kvitterar dock direkt i bytet efter. Vi gör sedan två mål till innan Broffan, i powerplay, zorrar in ett mål och spikar periodresultatet till 4-1 i vår favör, med fåtalet sekunder tillgodo.

Period 2 börjar olyckligt för oss igen. Återigen hittar Folkesson i Bjärred en obevakad medspelare i vårt slott, och reduceringen är ett faktum.

Här någonstans börjar också orken att tryta för våran del. Och det hjälps inte av att Boxplay blir skadad, så att vi tvingas köra vidare med 8 utespelare. Innan perioden är till ända, har firma Folkesson/Ludvig Andersson kvitterat matchen.

4-4 inför sista kändes ändå hoppfullt. Men med ytterligare en skada på Broffan, så blir det än mer ansträngt för kvarvarande. Det gick inte att klaga på speltiden i alla fall. 5-4 blir snabbt 6-4, trots en timeout ifrån våran sida. Det döjer inte heller länge innan Folkesson igen hittar Ludvig, och så har vi 7-4 på tavlan. Nu känns det jobbigt. Men Matte som fått gå upp i anfallet, gör ett par yviga finter och bryter in framför kassen och sedan med en hand lägger in bollen kyligt i borte.

Klockan visar drygt två minuter tillgodo. När sedan Bjärred drar på sig både en och två utvisningar, och vi tar ut målvakten, så kan Matte bomba in 6-7. Ett mål till att hämta igen, och fortsatt powerplay. Vi tar såklart ut målvakten igen, och ger det en sista chans. Men en slarvig pass sätter stopp för en eventuell bragd-återhämtning. Folkesson får avgöra matchen med öppen bur. 1+6 på honom imponerar.

Vi tröstar oss efter matchen med hembakta baguetter och tillhörande dricka. Boxplay vet sannerligen hur man blir matchens lirare.