• Writer's pictureibkfinn

3-i-rad

Updated: Oct 15, 2019

På lördagen tog vi emot Malmö FBC i serien, ett lag som precis som vi, ännu inte vunnit någon match. Två lag som således var ute efter sin första 3-poängare.

Vi får tidigt hål på Malmö, då Söte fixar 3-i-rad, genom mål för tredje matchen i följd. En succécomeback för honom så här långt. Men Malmö kvitterar snabbt, efter att Lehmann på någon underligt vis kollapsat på sina egna ben i en något för invecklad kroppsfint. Nåja, perioden rullar på, med chanser åt båda hållen, och till slut så sitter ytterligare ett mål, strax innan periodvilan. Det är dessvärre Malmö som tar ledningen.

Andra perioden startar ungefär som första. Vi kvitterar tidigt genom Broffan, men Malmö gör mål igen, och tar ledningen. När vi sedan genom Dragan, på nytt kvitterar halvvägs in i matchen, så gör såklart Malmö mål kort därefter igen, och därmed status quo.

Det krävs sedan ett powerplay-mål ifrån vår sida, för att komma ifatt. Denna gång trycker Alex in målet efter en snygg stolp-passning ifrån Söte. Vi har hittills skapat många lägen, så resultatet är inte alls orättvist så här långt. Men vi missar på tok för mycket av våra lägen.

Tredje perioden bjuder på ett trendbrott, då inga mål produceras under första halvan av perioden, trots att vi bjuder Malmö på ett powerplay. Det dröjer ända tills 16 minuten i tredje, innan Puben sätter bollen i krysset efter en styrning ifrån Malmö försvarare. Kort därefter får vi också chans i powerplay att stänga tillställningen, men bollen vill inte in. En ribbträff är så nära vi kommer.

Med mindre av minuten kvar drabbas vi så av vår tredje utvisning, och Malmö tar timeout. De kommer att ta ut målvakten och köra 6-4, det är alla på det klara med. Sagt och gjort, och så står de där och rullar runt och letar ett bra läge. Det blir till slut ett chansskott som avgör. Även om Baloo är med, så kan han inte täcka allt, och bollen rullar retligt in under honom. Vi hinner skapa någon chans till, men första vinsten låter vänta på sig.

Slutresultat 5-5

Målskyttar: Söte, Broffan, Dragan, Alex, Puben